LOGO

Het icoon was het belangrijkste onderdeel van de gehele stijl. Het moest een icoon worden dat herkenbaar zou zijn. Het moest uitstralen wat de doelgroep was en in welke markt ze werkbaar was. Het herkenbare kruis dat voor de meeste mensen herkend wordt als teken van zorg, hulp, beterschap en degelijkheid, werd gebruikt als basis voor het icoon. Maar om het geheel toch speelser te maken en duidelijk verschillend van een “gewoon” kruis hebben we gekozen voor een gespleten kruis met een 3D twist in de pilaren.

ICOON

Omdat de verzuimoplossing veelzijdig is, hebben we dit proberen te laten terugkomen in het ontwerp van het icoon. Het icoon dat op het eerste gezicht vrij simpel lijkt, maar na nader inspectie toch bijna 3D lijkt en meerdere kanten lijkt te hebben. Dit was precies waar we naar op zoek waren. Dit, samen met de zorgvuldig gekozen hoofdkleuren en steunkleuren zorgen voor een zeer geslaagd geheel. De kleuren groen en grijs zijn gekozen omdat deze kleuren het meest overeenkomen met de kleuren in de software die het meest gebruikt word door apothekers. Deze specifieke kleuren zijn gekozen omdat ze net genoeg afwijken van de originele kleuren, en het icoon sterker naar voren doen komen.

WOORDMERK

Naast het icoon mag natuurlijk het woordmerk niet ontbreken,  hierin hebben we gekozen voor een duidelijk, vriendelijk, leesbaar font (Calibri Bold). Dit font gebruiken we op zo’n manier dat de 3 woorden een geheel vormen samen. Het is een leesbaar geheel, van afstand, op print en op het web. Het font met de zwak afgeronde hoeken sluit goed aan bij het icoon met de ronde hoeken en ondersteund het icoon in plaats van dat het de aandacht ervan af trekt.

WEBSITE

Webdesign was een ander onderdeel van deze opdracht. De website moest overzichtelijk zijn, speels en toch ook strak. Het geheel moest aansluiten bij het eerder ontwikkelde icoon en logo, maar moest tegelijkertijd de focus leggen op verschillende specifieke web elementen. Door op de juiste manier met de kleuren om te gaan is het geheel rustig gebleven, terwijl er toch behoorlijk wat informatie te vinden is op een enkele pagina. De verdere ontwikkeling is gedaan door de initiatiefnemers voor deze portal.

Leave a Reply